Vrijheid voor Said - Protestactie rechtbank

Op maandagochtend 20 juli is Said door de politie ontvoerd uit zijn eigen huis, omdat hij aanwezig was tijdens de demonstratie in Den Haag. Hij demonstreerde net als honderden anderen voor gerechtigheid, streed tegen racisme en etnische profileren. Said is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 2 voorwaardelijk.

Zijn zaak komt op donderdag 10 september voor in de rechtbank te Den Haag. Het is dan ook belangrijk om solidair te zijn met Said en daarom roepen wij jullie allen op om op donderdag aanwezig te zijn. We zullen dan horen of zijn voorarrest word opgeheven of niet.Terwijl de agenten die Mitch Hendriquez vermoordden vrij rondlopen is de politie de afgelopen maand bezig met razzia's om zo veel mogelijk mensen die bij de opstand in de Schilderswijk aanwezig waren op te pakken. Op deze manier proberen zij het protest tegen geweld en racisme bij de politie de mond te snoeren. Said heeft de hoogste straf gekregen om hem als voorbeeld neer te zetten. Op deze manier willen ze activisten de mond te snoeren. En daarom is jou aanwezigheid zeer belangrijk. Steun Said!! Kom op donderdag 10 september naar de Rechtbank in Den Haag!!

- De zaak is besloten, dat betekent dat niemand aanwezig kan zijn in de rechtzaal - Na afloop zullen we te horen krijgen wat de uitspraak is geweest - Mocht Said vrijgelaten worden, dan zullen we hem ophalen in de PI.- Mocht Saids voorarrest niet opgeheven worden, dan zullen we ons eisen nogmaals duidelijk naar voren brengen.

Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/1685680924987427

 

Afgelopen weken zijn er al verschillende schrijfavonden voor Said gehouden en is er een lawaaidemonstratie geweest bij de gevangenis in Krimpen aan den IJssel waar Said gevangen zit. Said heeft veel aan deze steun en het is van belang dat we elkaar steunen in zulke moeilijke tijden.

Categorie: