[Tilburg] Manifestatie: Geen Censuur op de Muur!

Misschien heb je het via een andere weg al vernomen: op 30 september is er in Tilburg een manifestatie over actiecultuur en muurkranten.

Tijdens de manifestatie GEEN CENSUUR OP DE MUUR! beschrijft historicus Dennis Bos (Universiteit Leiden) de ontwikkeling van goed georganiseerde muurkrantgroepen. (Oud-) actievoerder Frans Godfroy vertelt over het studentenactivisme van de jaren zeventig en tachtig. In de muurkrantcultuur uit Arnhem ontstond in de jaren ’80 een luchtiger variant, Loesje. Jan Verschure onthult het enige, echte, ware verhaal van het ontstaan van Loesje. Dat ook in dorpen actie werd gevoerd, weet Corina van Steenhoven. Zij doet uit de doeken hoe het er in Rijen aan toe ging. Aandacht voor muziek uit die periode komt van Zjef Naaijkens, (oud) actievoerder en voorman van de anarchistische folkband RK Veulpoepers BV.

Regionaal Archief Tilburg heeft vrijwel de volledige collectie Tilburgse muurkranten (1978-1995) in de depots. Het is belangrijk om deze muurkranten en archieven van andere actiegroepen te bewaren om de samenleving te documenteren. Daarom wil het archief ook in contact komen met actiegroepen en betrokkenen van vroeger en van nu, juist om het verhaal compleet te maken.

In bijgevoegd persbericht en op www.regionaalarchieftilburg.nl [1] is meer te lezen over dit initiatief. Ik hoop dat je er onder je achterban aandacht voor kun vragen via de website, nieuwsbrief of sociale media.

Aanmelden voor de manifestatie kan tot en met 27 september. De kosten voor deelname (met vegetarische lunch) bedragen € 12,50.

Categorie: