Stop TTIP! demonstratie Amsterdam

Op 10 oktober wordt er een grote manifestatie tegen TTIP georganiseerd door onder andere de FNV, Greenpeace Milleudefensie. TTIP is een handelsverdrag tussen de VS en de EU bedoeld om markten af te bakenen de beweging van kapitaal en producten te versoepelen door middel van het gelijk trekken van standaarden en voorwaarden tussen beide partijen. Ook word er een maatregel ingevoerd die bedoelt zijn om investeringen veilig te stellen door middel van een systeem waarbij drie partijen overleggen - regeringen, bedrijven en het vrijhandelsinstituut - waarbij regeringen bedrijven moeten compenseren die ze schade.

In de praktijk betekent dit een aanval op de arbeidsrechten, productstandaarden, zorgregels, digitaal eigendom, democratische besluiten etc.. Als men het daar niet mee eens is wordt men financieel bestrafd - zoals in Uruguay, waar de overheid besloot campagnes tegen roken te organiseren tegen de slechte gezondheidssituatie in het land. In het kort was door het vrijhandelsverdrag het volgende het gevolg: door de gezondheidswaarschuwingen van de overheid in Uruguay claimde tabaksgigant Philip Morris inkomsten mis te lopen en wenste een compensatie van twee miljard dollar. Kortom een volgende stap in de continue klassenoorlog gevoert door groot kapitaal, internationale organisaties en de staat tegen ons gewone burgers.

Met het succes van het eerdere antikapitalistische blok op de "Red de Zorg" demo wordt dit plan nu ook voortgezet voor de anti-TTIP demonstratie 10 oktober. Het lijkt dat dit een grote demonstratie gaat worden en dus is het een kans om ons als groep te laten zien, radicale pamfletten uit te delen en met mensen te praten.

We zijn van plan om net zoals vorige keer een flyer te maken om uit te delen en een wat radicaal alternatief te presenteren tijdens de manifestatie.

De demonstratie is op 10 oktober, 13:00 op het Daniel Jonas Meijer Plein (bij de dokwerker).
In Nijmegen vertrekt een groep mensen rond 11:00 naar deze manifestatie. Samenreizen? Mail ons via ons contactformulier.

 

Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/807044286082700/

Categorie: