Stop Pegida! Stop de rechtse hetze!

Op Zondag 11 oktober wordt er een demonstratie tegen de PEGIDA-beweging georganiseerd in Utrecht. PEGIDA zal diezelfde dag eveneens in Utrecht demonstreren.

PEGIDA demonstreert tegen het vluchtelingenbeleid en de "islamisering van Europa". Deze 'burgerbeweging', die zijn oorsprong vindt in Duitsland, probeert zich uit te spreken als een a-politieke beweging tegen geweld en onverdraagzaamheid maar kenmerkt zich uiteindelijk grotendeels als racistisch en xenofoob en is een kweekvijver voor radicalisering van meer gematigde rechtse burgers.

Het is dan ook niet vreemd dat verschillende extreem-rechtse splintergroeperingen juist op dit moment dit concept uit Duitsland nu ook naar Nederland proberen te halen. Zij proberen politiek gewin te behalen door de vluchtelingenstroom van afgelopen maanden uit te leggen als een gevaar voor de 'Nederlandse identiteit'. Hierbij proberen zij ouderenzorg en de uitverkoop van sociale huurwoningen door woningbouwverenigingen nu in de schoenen van de net nieuwe vluchtelingen te schuiven. Nationalisten steken hun kop in het zand door een focus te leggen op het dichtgooien van de grenzen en de kortzichtige argumentatie over zorg en huisvesting. De vele problemen waarmee we op het moment worden geconfronteerd verlangen een radicale en internationalistische blik. En het is aan ons om deze stemmingmakerij te confronteren met verzet en werkelijke antwoorden.

Om vluchtelingen welkom te heten en een duidelijke NEE te geven aan PEGIDA en de hetze en stemmingmakerij tegen moslims in Nederland, worden er zondag 11 oktober verschillende antifascistische en antiracistische protesten georganiseerd in Utrecht. Er is onder andere een demonstratie die begint om 13.00 uur op het Janskerkhof te Utrecht. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/891750114193344/

Daarnaast zijn er oproepen voor blokkades van Laat Ze Niet Lopen: https://afanl.files.wordpress.com/20…/…/posterstoppegida.jpg
Check ook: http://utrechtvooriedereen.noblogs.org/
Zie hier voor meer updates: https://www.indymedia.nl/node/30045

Categorie: