[Nijmegen] Mobi-avond: stop racistische inkleding Zwarte Piet in Sinterklaasfeest

Op 12 november vindt er een protest plaats tegen de huidige racistische, karikaturale inkleding die de Zwarte Piet heeft binnen het Sinterklaasfeest. Vanauit Nijmegen wilt een groep mensen zich aansluiten bij het protest tegen de zwarte piet karikatuur dat plaats vindt in Maassluis tijdens de intocht van Sinterklaas. Daarom organiseren Nijmegen Gastvrij en Mulawan een mobilisatiebijeenkomst over het protest van 12 november in Maassluis.

Op deze avond zal activist en dichter Jerry Afriyie komen spreken over de plannen van 12 november. Naast de plannen zal hij ook spreken over de juridische strijd die hij voert naar aanleiding van zijn onrechtmatige arrestatie tijdens het protest in Gouda in 2014. Verder zal er ruimte zijn voor juridische voorbereiding op het protest en het regelen van de reis.

Er is het voornemens om met groepstickets te reizen, deze willen we ook op deze avond direct regelen. Wil je mee? Neem dan geld mee voor het groepsticket. Afhankelijk van het aantal mensen per groepsticket zullen de kosten tussen de 7 euro en de 13.75 per persoon zijn (voor een retour). Wil je wel mee maar kan je er 4 november niet bij zijn? Neem dan voor 4 november contact op met Nijmegen Gastvrij zodat we ook een groepsreisticket voor jou kunnen bestellen.

Voor aanvang van de mobilisatiebijeenkomst is er eten van Mulawan. Mulawan is een solidariteitscafe waar de opbrengst naar migranten in nood gaat. Bij Mulawan moet je reserveren en dat kan tot en met donderdag 3 november door te mailen naar mulawan(at)grotebroek.nl en op vrijdag 4 november door te bellen naar 024-3605208. Richtprijs voor een veganistische driegangenmaaltijd is 10 euro (6 euro voor minima).

Het geheel vindt plaats in De Klinker (van broeckhuysenstraat 46, Nijmegen).

Check het Facebook event.

Categorie: