[Nijmegen] Hoe vorm je een solidariteitsnetwerk?

Of het nu gaat om woonrechten, arbeidsomstandigheden, of sociale voorzieningen: onze bestaanszekerheid staat steeds meer onder druk. Hoe gaan we hier, in onze eigen leef- en werkomgeving, de strijd aan?

In aanloop naar de jaarlijkse 1 Mei-viering organiseert Doorbraak in samenwerking met de Bond Precaire woonvormen en Vloerwerk een infoavond over het solidariteitsnetwerk als methode voor sociale strijd.

Eén strijdmethode voor economische en sociale zekerheid en solidariteit is momenteel sterk in opkomst in Nederland: de methode van het solidariteitsnetwerk. Maar wat is dit precies voor methode? Hoe vorm je nu eigenlijk een solidariteitsnetwerk? En welke successen zijn er inmiddels al mee geboekt? In aanloop naar de jaarlijkse 1 mei-viering organiseert Doorbraak een infoavond over dit thema, in samenwerking met de Bond Precaire Woonvormen en Vloerwerk. Sprekers van deze organisaties zullen vertellen over hun ervaringen met solidariteitsnetwerken. Daarna kun je de sprekers vragen stellen en gaan we met z’n allen in discussie. Wat je ervaringen ook zijn, kom en discussieer mee over de toekomst van sociale strijd van onderaf!

Datum: Woensdag 18 april - 20:00
Locatie: De Klinker, v. Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen

www.grotebroek.nl / www.doorbraak.eu/18-april-nijmegen-bijeenkomst-bouwen-solidariteitsnetwe...

Categorie: