[Maassluis] Protest intocht Sinterklaas: Genoeg is genoeg. Tot hier en niet verder!

Het is al vijf jaar geleden dat de “Zwarte Piet is Racisme”-campagne van start ging. Hoewel de blackface karikatuur al veel langer een pijnlijk jaarlijks verschijnsel is voor Zwarte Nederlanders, lijkt nu de hele Nederlandse samenleving zich bewust te zijn van de discussie. Na vele petities, debatten, vreedzame protesten en onterechte arrestaties zeggen wij in 2016:

GENOEG IS GENOEG. TOT HIER EN NIET VERDER!

De VN heeft gerapporteerd dat Zwarte Piet in direct verband met het Nederlandse slavernijverleden staat, het College voor de Rechten van de Mens noemde Zwarte Piet “een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur” en recentelijk noemde de Kinderombudsman Zwarte Piet in strijd met kinderrechten. Hoeveel van dit soort rapporten moeten we nog lezen zonder dat er iets verandert? Hoelang moeten wij nog blijven protesteren? Wat moet er gebeuren tot Zwarte Piet uit de Sinterklaastraditie verdwijnt?

Het racisme rondom 5 december heeft lang genoeg geduurd. Het is tijd dat we het een halt toeroepen en Sinterklaas een feest voor iedereen maken. 2016 is wat ons betreft het laatste jaar dat december een bijsmaak van kolonialisme, slavernij en onderdrukking heeft. In de strijd om dit te bereiken is het van belang dat onderwijsinstellingen, (politieke) verenigingen en andere maatschappelijke groepen zich uitspreken tegen de racistische karikatuur.

Bussen naar Maassluis
Wil je je aanmelden voor het protest in Maassluis? En wil je mee met een bus vanuit Amsterdam of Rotterdam?

Schrijf je in via het formulier. Op de website: http://stopblackface.com/12-november-tot-hier-niet-verder-anti-zwarte-pi...

Informatie en discussieavonden


Overige protest tegen Zwarte Piet en voor een Sinterklaasfeest voor iedereen:


http://stopblackface.com/agenda/

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roept een ieder die af wilt van de racistische karikatuur zwarte piet en voor een inclusieve traditie en samenleving is om deel te nemen aan het protest in Maassluis.