Infoavond - Verzet van boeren in Kulon Progo, Indonesië

Een avond van de Anarchistische Groep Amsterdam in de Bollox (Amsterdam) over het verzet van een boeren gemeenschap in Indonesië tegen de vernietiging van hun leefomgeving en de afname van hun gronden door mijnbedrijven. De bewoners in de omgeving van de mijnbedrijevn moeten zich verweren tegen de aanvallen van knokploegen in dienst van de bedrijven die worden ingezet om hun verzet te breken. Al jaren vecht deze gemeenschap van Kuon Progo met demonstaties, confrontaties en de bezetting van kantoren van deze mijnbedrijven tegen de aanvallen op hun bestaan.

Een avond met het verhaal over hun verzet, lessen hier uit. Een kameraad van de AGN is in Indonesië geweest en heeft contact gehad met boeren die door hun verzet in de gevangenis zijn gekomen.

Zondag, 12 mei
Eten 19:00 - Start 20:00
Bollox, 1ste Schinkelstraat 14-16 (in de binnenplaats)

Meer info op www.agamsterdam.org en hidupbiasa.blogspot.nl

[English]

This evening there will be a talk about the struggle of the autonomous peasant community of Kulon Progo against the exploitation of their environement by mining companies. Since years the community of Kulon Progo is fighting by means of demonstration, confrontations and office occupations and defends itself against attacks of thugs payed by the mining companies to break their resistance.

Categorie: