inBeweging #7 is uit!

Eindelijk is het weer zo ver! De zevende editie van de inBeweging is uit, de krant van de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN). De inBeweging verschijnt op irreguliere basis, voor het laatst in januari 2015. We zijn trots dat we vlak voor het einde van dit jaar nog een keer iets van ons kunnen laten horen!

De verschillende bijdragen in deze inBeweging geven voor een groot deel de thema’s weer die ons het afgelopen jaar bezig hebben gehouden. Zo stond in 2015 verbinden centraal: we hebben contact gelegd met Turkse en Koerdische organisaties in Nijmegen en omgeving en uitwisselingen gehad met anarchistische groepen en personen in het binnen- en buitenland. We hebben onder andere de 1 mei-demonstratie in Nijmegen en de ‘Nijmegen Gastvrij!’ demonstratie medegeorganiseerd (p.2), zijn als groep naar Blockupy in Frankfurt afgereist (p.8) en naar het Gezi-fest in de buurt van Rotterdam geweest (p.22).

Ook inhoudelijk proberen wij een verband te leggen tussen nationale en internationale ontwikkelingen en onze (lokale) strijd als anarchisten. Zo hebben wij ons bijvoorbeeld intensief met de culturele en sociale revolutie in de Koerdische regio Rojava bezig gehouden (zie thema p.14 t/m 17), waar een vorm van samenleven aan het ontstaan is die velen van ons erg inspireert. Maar ook hier bij ons zijn er steeds weer inspirerende initiatieven, zoals het collectief justPeople dat op een onbureaucratische en directe manier steun geeft aan de vluchtelingen in Heumensoord.

Uiteraard houden we ons ook kritisch bezig met de lokale toestanden (zie teksten vanaf p.13), zoals het verband tussen de momentele stemmingmakerij tegen de vluchtelingen en de massieve sociale afbraak die de afgelopen jaren in Nederland heeft plaatsgevonden (p.13).

Daarnaast vind je in dit nummer ook weer “vaste” rubrieken zoals een boekrecensie (p.19), anti-repressie (p.20) en een verslag passend bij onze sticker campagne “Women take back the night” (p.18). Als je meer over ons als groep en onze ideeën, doelen en activiteiten wilt weten, kijk dan op pagina 23! Uiteindelijk vind je op de achterkant dan nog een actuele agenda met activiteiten die voor de komende tijd gepland zijn.

We hopen dat deze inBeweging je zal informeren en inspireren en dat we met elkaar in gesprek komen, zodat we komend jaar met z’n allen nóg meer kunnen bereiken!

Je kunt inBeweging #7 o.a. vinden in de Grote Broek (van Broeckhuysenstr 46, Nijmegen) en bij boekwinkel het Fort van Sjakoo (Jodenbreestraat 24, Amsterdam). Wil je helpen met de verspreiding van de inBeweging (samen met ons of in je eigen omgeving), stuur ons dan een mailtje via onze contactpagina.

Je kunt de inBeweging ook downloaden om als PDF te lezen of om zelf te printen.