inBeweging #11 uit! Een 1 mei-special

Voor de 1 mei-demonstratie in Nijmegen hebben we dit jaar een speciale uitgave van onze krant de inBeweging voorbereid. Hierin belichten we maatschappelijke thema’s vanuit een anarchistisch perspectief en bieden we reflectie en verdieping voor de anarchistische en bredere sociale beweging.

In deze 1-mei uitgave een breed scala aan onderwerpen die allen samen komen in een kritiek op de economische en bestuurlijke wereld om ons heen. De autoritaire, kolonialistische en kapitalistische geest lijken steeds meer terreinwinst te boeken en de schade aan mens en milieu door oorlog, economische uitbuiting, afkalvende sociale zekerheid en milieuvervuiling worden steeds zichtbaarder. We hopen met ons schrijven te laten zien dat we ons daar echter tegen kunnen verweren en te tonen dat mensen dit ook altijd hebben gedaan.

In deze uitgave uiteraard aandacht voor arbeidsmoraal en radicaal vakbondswerk, maar verder ook aandacht voor een breed spectrum aan onderwerpen als de internationale feministische staking, verzet in de wetenschap tegen de oorlogsindustrie, de ontwikkelingen in Frankrijk bij de Zone À Défendre (ZAD) en andere relevante internationale berichten, voorbeelden van verzet uit de geschiedenis en nog veel meer.

We hopen dat we je weten te inspireren om je aan te sluiten bij het groeiende verzet tegen overheersing en met ons samen buiten de kaders van het gestelde speelbord breekt – want juist het huidige speelbord houdt de status quo in stand. Wij gaan ervoor om de grip op onze levens terug te krijgen en de verbindingen tussen elkaar en die tussen mens en natuur te herstellen.

De inBeweging is o.a. verkrijgbaar in de Grote Broek (v. Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen) en het Fort van Sjakoo in Amsterdam en verschillende sociale centra in het land waaronder Utrecht, Maastricht, Emmen, Groningen, Tilburg en Amsterdam. Mocht je willen helpen bij de verspreiding, maar woon je niet in de buurt om een stapel op te halen, dan sturen we je graag een bundel toe. Stuur daarvoor een mail naar de AGN via onze contactpagina.

Hier kun je de krant online bekijken of als PDF te dowloaden.

Categorie: