Ground Control – Landbouw- & Klimaatactiekamp

Deze zomer zorgen we voor een goede voedingsbodem voor actie! In een actiekamp werken we een week lang aan een ander landbouwsysteem en campagnes tegen klimaatverandering.

Al decennia vinden er internationale toppen plaats om iets te doen aan milieuvervuiling en klimaatverandering. Dit resulteert tot nu toe alleen in schijnoplossingen. De onderliggende problemen worden niet aangepakt. Hoewel alle voorgaande bijeenkomsten zo goed als niets hebben opgeleverd, zullen in december de zogenaamde "wereldleiders" in Parijs bijeenkomen voor weer een VN-klimaattop; COP21. Ondertussen is de gemeente Amsterdam van plan de activiteiten in haar haven te laten groeien, terwijl het al de op één na grootste kolenoverslag van Europa en vele andere zwaar vervuilende bedrijven herbergt.

We kunnen niet stil aan de zijlijn blijven aanzien hoe zij hun spelletje spelen. We gaan meespelen, maar dan wel met onze eigen spelregels.

Kom naar Ground Control voor een inspirerende actieweek. Wij willen ...

...mensen en netwerken bijeenbrengen

We nodigen alle deelnemers uit ideeën, contacten en ervaringen uit te wisselen, discussies aan te gaan en activiteiten te ontplooien. Ground Control is voor jong en oud, voor ervaren activisten en nieuw geïnteresseerden, voor boekenwurmen en aanpakkers. Samen gaan we plannen smeden voor (toekomstige) campagnes.

...samen oefenen voor echte verandering

Laten we het kamp net zo vormgeven als we zouden willen doen met onze wereld. Verwacht een flexibel en gevarieerd programma met presentaties, workshops, trainingen en acties waarbij ieders deelname wordt aangemoedigd.

...zorgen voor weerstand en verzet!

Neem je creativiteit, ideeën, vrienden en motivatie mee. We hebben het allemaal nodig om de grote vervuilers te kunnen stoppen. Het is tijd om kleur te bekennen en actief deel te nemen aan een alternatieve maatschappij die gebaseerd is op gerechtigheid en solidariteit.

1 t/m 8 juli
In de buurt van Amsterdam
Meer informatie: http://www.groundcontrolcamp.net

Categorie: