Gikkels, Insayno, Rass Motivated - Institutioneel racisme, Mulawan, HipHop

Op 3 april een hele avond vol goede hiphop en tegen racisme. De avond begint bij Mulawan in de Klinker, waarna er een info bijeenkomst over institutioneel racisme plaatsvind, ook in de Klinker. Daarna gaan we naar beneden de Onderbroek in voor muziek van Gikkels, Insayno & Rass motivated.

Mulawan

De avond begint om 18:30 bij solidariteits eetcafe Mulawan in de Klinker. Een overheerlijke driegangenmaaltijd die een goede bodem voor de rest van de avond zal bieden. Zoals jullie gewend zijn gaat de opbrengst van Mulawan naar migranten in nood.

De richtprijs voor het eten is 10 euro. Heb je weinig te besteden geef het dan gerust aan, een lagere prijs is dan mogelijk. Reserveren is noodzakelijk, tot en met donderdag 2 april via mulawan@grotebroek.nl en op vrijdag 3 april via 024-3605208.

 

Institutioneel racisme

Na het eten hebben we twee sprekers over institutioneel racisme te weten Gideon en Darryl. Gideon (Gikkels) werkte onder andere mee aan onderzoek over institutioneel racisme en aan de documentaire “zwart als roet” van Sunny Bergman die afgelopen december veel stof deed opwaaien. Darryl (insayno) is betrokken bij de anti-zwarte piet beweging en activisme tegen de weerzin van Nederland om boete te doen voor het slavernijverleden.De bijeenkomst zal bestaan uit filmfragmenten en een interview met Gideon en Darryl over hun visie op institutioneel racisme en de aanpak hiervan.

Entree gratis. Zowel het eten als de informatiebijeenkomst vinden plaats in de Klinker. Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen.
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=LvHXrfYiRGk#t=28

Hiphop in de Onderbroek

Na de informatiebijeenkomst gaan we de Onderbroek in voor een optreden van Gikkels, Insayno en Rass Motivated. De laatsten brachten onlangs de single Slavenmentaliteit uit (https://www.youtube.com/watch?v=jSjbyyb7Y3s). En Gikkels is ondermeer bekend van de single Doofpot (https://www.youtube.com/watch?v=XNvWVj6Bk44).
Ook wordt er gedraaid door Psix.

 

3 April - 18:30/20:30/21:30
Entree - €7,- (€5,- als je weinig hebt), Geen VVK

De onderbroek, Tweede Walstraat 19, Nijmegen

Categorie: