Demonstratie voor de Zorg

Aanstaande zaterdag 12 september is er een grote FNV-demonstratie 'Red de Zorg' plaats. Het is een hopelijk grote demonstratie tegen de afbraak en bezuinigingen in de zorg. Daar zullen hopelijk ook flink wat mensen van de Vrije Bond en andere geestverwanten aan deelnemen. Inmiddels hebben we met enkele mensen een pamflet gemaakt; dat is op weg naar de drukker en dat gaan we in grote aantallen onder mede-demonstranten verspreiden. Wellicht kom t er ook nog een wat uitvoeriger, diepgaander tekst, voor wat gerichter verspreiding in kleinere aantallen.

Anarchisten/autonomen nemen deel aan deze actie: waarbij het gaat om solidariteit en wederkerige hulp tegenover winstbejag en staatsgezag waarmee de zorg wordt gesloopt. Mensen van de Vrije Bond hebben een pamflet geschreven waar vanuit anarchistisch gezichtspunt de sloop van de zorg wordt geduid, en de richting van een alternatief wordt aangegeven. Dat pamflet willen wordt ter plekke aan mede-actievoerders uitgedeeld en hulp hiervoor wordt hulp gezocht.

Er zal een anti-autoritair/antikapitalistisch blok worden gevormd dat zich open naar de mede-demonstranten op stelt zodat er makkelijk met andere deelnemers in contact kan worden getreden. Daarom roept men op mee te helpen met het uitdelen van dat pamflet, en mee te lopen met spandoeken, rood-zwarte vlaggen en wat nog meer.

Zaterdag 12 september - 11.00 uur
Dam, Amsterdam (tegenover Madame Tussaud op de hoek met het Rokin).

Er zullen al vlaggen te zien zijn, en ook zijn hier de pamfletten beschikbaar.

Categorie: