Demonstratie tegen bezetting van Palestijnse gebieden en de nieuwe Israël-Palestijnse oorlog

De Israëlische staat gebruikt de dood van drie jonge kolonisten om het Palestijnse volk collectief te straffen. In plaats van dat de werkelijke verantwoordelijken van de dood worden gezocht, wordt er ongegrond gewezen naar Hamas en wordt de gehele Palestijnse gemeenschap verantwoordelijk gehouden. Bij deze reactie zijn vervolgens inmiddels al meer dan 75 willekeurige slachtoffers gemaakt. De afgelopen nachten zijn er bombardementen uitgevoerd met tientallen doden en veel meer gewonden tot gevolg. Het leger wordt gemobiliseerd voor een grondoorlog tegen Gaza.

Aanstaande zaterdag is er in Den Haag een demonstratie tegen de bezetting van Palestina, de apartheidsmuur, maar nog veel belangrijker, de huidige oorlogsmisdaden die worden gepleegd door de Israëlische staat.

Zaterdag 12 juli - 15:00 - Spuiplein, Den Haag

'De demonstratie wordt o.a. georganiseerd door Nederlands Palestina Komitee, Stichting Diensten Onderzoek Centrum Palestina (docP) en Youth for Palestine.

Vanuit Israël is er een project van anarchisten genaamd Anarchists Against the Wall. Zij proberen zich, samen met de Pallestijnse bevolking, te verzetten tegen de apartheidsmuur die dwars door de Palestijnse gebieden is gebouwd. Zie hun website voor meer achtergronden en informatie over het project: http://www.awalls.org

 

Categorie: