Demonstratie - Behoud voor de Vloek

Wij nodigen allen uit om op zaterdag 7 maart ons te komen versterken in de straten van Tilburg en Eindhoven om onze stem te laten horen voor het behoud van De Vloek en vrijplaatsen in het algemeen. Onlangs moest Op de Valreep in Amsterdam al wijken en nu is ook vrijplaats De Vloek in Den Haag (Scheveningen) aan de beurt.

Op zaterdag 7 maart vinden er 2 demonstraties plaats tegen de voorgenomen plannen van de gemeente Den Haag om vrijplaats De Vloek te ontruimen. Deze 2 demonstraties worden georganiseerd door Georganiseerde Weldaad en AFA Eindhoven.
Er wordt rond 13.30 uur verzamelt op het beginpunt in Tilburg. 


Demonstratie 1
Locatie (verzamelpunt): Heuvel (Tilburg)
Tijd: 14.00 uur

En er wordt rond 15.30 
uur verzamelt op het beginpunt in Eindhoven. 
Demonstratie 2
Locatie (verzamelpunt): 18 Septemberplein (Eindhoven)
Tijd: 16.00 uur


De Vloek werd 12,5 geleden gekraakt en is sindsdien uitgegroeid tot een onmisbare plek in de haven van Scheveningen waar allerlei non-profit initiatieven zich hebben kunnen ontwikkelen. Zo geeft de Vloek ruimte aan het biologisch-veganistisch restaurant “Water en Brood”, de concertzaal “de Piratenbar”, vele werkplaatsen, ateliers, woonruimtes en oefenruimtes voor bands. Alle dingen die gebeuren in de Vloek zijn opgezet en worden draaiende gehouden zonder subsidie en het pand wordt in eigen beheer gerund. Projecten in De Vloek kunnen zich vrij en zonder de druk van geld ontwikkelen. Wekelijks komen honderden mensen af op de activiteiten van de Vloek.

De gemeente Den Haag wil vrijplaats De Vloek op woensdag 1 april ontruimen en slopen omdat er een zeilcentrum moet komen. Plek voor Topzeilsport is er in de haven echter al genoeg maar toch moet De Vloek wijken voor het zoveelste prestige project waar niemand op zit te wachten. De vloek moet dus wijken voor een nieuw topzeilcentrum, terwijl er al een topzeilcentrum is en deze staat ook nog eens grotendeels leeg. 

Het moet niet kunnen dat initiatieven van onderop altijd ontruimd en gesloopt worden voor projecten voor een paar rijke lui. Daarom is het belangrijk om onze stem te laten horen niet alleen in Den Haag, maar ook in de rest van Nederland en de wereld voor initiatieven die zonder de druk van geld en macht tot wording komen. 

Komt daarom allen naar de solidariteitsdemonstraties voor het behoud van De Vloek en voor het behoud van autonome vrijplaatsen in het algemeen! 

Idealen ontruim je niet, kraken gaat door!
De Vloek moet en zal blijven!

Categorie: