Critical Mass - Fietsdemonstratie in Nijmegen

Afgelopen zondag 29 september vond er een fietsdemonstratie plaats in Nijmegen. Er werd van het centrum naar de overkant van de Waalbrug gefiets waarna er via een tour over hoofdwegen door de stad werd gefiets. Op een speelplein in de wijk Wolfskuil werd afgesloten met een avond BikeWars.
Gister vond in het programma van BikeFest - een festival rondom fietsen - een fietsdemonstatie plaats. Deze critical mass trok van het centrum langs het politiebureau, via de fietsbrug over waal over en weer terug over de Waalbrug. Hier vond bijna een incident plaats daar de politie zich raar en agressief opstelde.

Gelukkig verdween deze politie uiteindelijk plots en kon de demonstratie verder gaan. Via de Oranje Singel trokken over de hoofdweg naar het Keizerkarelplein waar een ronde werd gemaakt. Vanuit hier ging de demonstratie verder langs een aantal belangrijke hoofdwegen. Ondertussen werden flyers uitgedeeld, fanatiek gebeld en was er muziek.

De optocht bestond uit zelfgemaakte fietsen van tijdens het festival. Van bakfietsen, lowriders, tallbikes, ligfietsen tot racefietsen, al het mogelijke was aanwezig. Al met al een succesvolle dag.

Zie hier nog voor een korte video van de demonstratie: http://youtu.be/tIDLjgtTee0

Categorie: