Antifascist door nazi's vermoord in Griekenland

Pavlos Fyssas, een 34 jarige antifascist en hip hop artiest (Killah P), is afgelopen nacht (woensdag 18 september 2013) in Keratsini, een arbeiderswijk in Piraeus, een stadsdeel van Athene, vermoord door neo-nazi's van de Gouden Dageraad.

Van een ooggetuige: “Rond 24:00 liep er een groep van 15 tot 20 fascisten over de P. Tsaldaristraat, gekleed in zwarte t-shirts en militaire broek en schoenen. Tegen die tijd liep Pavlos Fyssas met zijn vriendin en een ander stelletje over straat toen de groep fascisten hen zag. Zij riepen “wat doe je hier? Je weet dat er geen plek voor jou is in deze wijk.” De fascisten joegen de stelletjes de P. Tsaldaristraat door richting Gr. Lamprakilaan. Uit een andere straat kwam hier een nieuwe groep van rond de 10 fascisten die de mannen omsingelden. Op dat moment kwam er uit een auto die een éénrichtingsverkeer straat in reed, stopte, de bestuurder stapte uit en stak Pavlos een keer in zijn hart en zijn buik (de wond in zijn buik had de vorm van een ondersteboven “L”).

De hele gebeurtenis speelde zich af onder het oog van de DIAS motorpolitie. Zij grepen pas achteraf in toen de meeste van de fascisten al weg waren gekomen en arresteerde de moordenaar (volgens sommige ooggetuigen wees Pavlos terwijl hij in schok was constant naar de dader – een 55 jarige man die het mes vast hield en volgens een andere ooggetuige duidelijk lid was van de Gouden Dageraad). Het duurde 35 minuten voordat de ambulance arriveerde en Pavlos werd in het Nikaia ziekenhuis doodverklaard.”
Voor vandaag is er op de plek van de moord een bijeenkomst uitgeroepen. Woensdag 18:00 op P. Tsaldaristraat nr.60 (vanuit Athene met bus B18 vanuit Ralli-Salaminas, of Γ18 vauitn Gr. Lampraki, vanuit Piraeus bus 824 of 826). Er zijn ook oproepen voor demonstraties in Thessaloniki: 10:00 tijdens de lerarendemonstratie, 16:00 in de Natuurkunde-afdeling in de AUTH-universiteitscampus, 18:00 demonstratie van “Kamara” op Egnatiastraat. In Mytilene, op het eiland Lesbos, 18:00 op Sappho-plein, in Patras om 10:00 in Olga-plein, in Larissa om 10:00 in het 1ste Lyceum en om 10:30 in de lerarendemonstratie, in Komotrini en vele andere steden ook demonstraties om 18:00.

Het is nauwelijks verrassend dat de Griekse politie wederom niets deed om het geweld van de neo-nazi's van de Gouden Dagenraad te stoppen, als ze al niet actief deelnamen of het verdoezelde (De Gouden Dageraad wordt sterk gesteund door Griekse kapitalisten, de overheid en de kerk als welwillende gewelddadige knokploeg tegen militanten, werkers en de armen. Meer dan de helft van verschillende politie-eenheden heeft voor de Gouden Dageraad gestemd tijdens verkiezingen en komen hier openlijk voor uit). Ook nu weer is dit het geval, tijdens wat lijkt op een doodsval voor een bekende radicaal, lid van de metaalwerkersvakbond en antifa-hip hop artiest in een arbeidersdistrict. Niet ver van de plek van de moord werden een paar dagen geleden ook al 8 leden van de communistische partij (KKE) bruut in elkaar geslagen door nazi's van de Gouden Dageraad.

Het is ook nauwelijks verrassend dat de massa-media zwijgt. Zij worden de mond gesnoerd met grote leningen en financiële voordelen. Ze melden het voorval als een “ruzie over voetbal” of vermelden het helemaal niet. Zij zijn de zelfde massamedia die elke misantropische activiteit van de Gouden Dageraad promoten als een “oppositie tegen de fouten van het systeem” en de laatste tijd zelfs als een realistische toekomstige regeringspartner voor de toekomst. Zij zijn uiteraard de stem van hun bezitters, de zelfde paar families van kapitalisten, bezitters van een enorme hoeveelheid tankschepen, banken en hotels die de rechtse regering en de kleine knokploeg op straat van de Gouden Dageraad op staat steunen. Zij zien in de Gouden Dageraad een kans om af te komen van arbeidersrechten en een mogelijkheid om Griekenland om te toveren tot een net arbeidskamp onder de nationalistische en religieuze vlag.

Het is belangrijk te vermelden dat echter in deze moeilijke tijden met de volle aanval door de regering en hun neonazistische handlangers tegen anarchisten, krakers en arbeidsstrijd, de sociale beweging opnieuw haar momentum begint te vinden met de huidige strijd van docenten en ziekenhuismedewerkers etc.

Alerta Antifascistisa, No Passaran!

Meer informatie kan worden gevonden op: @antireport, #antireport, #KillahP
http://blog.occupiedlondon.org/2013/09/18/34-year-old-antifa-pavlos-fyss...

 

Door de vader van van Pavlos:
Pavlos zijn vrienden maakte een opmerking tegen Gouden Dageraders in een café waar ze een voetbalwedstrijd aan het kijken waren. Iemand aan een tafel dicht bij hen hoorde het gesprek en belde leden van de Gouden Dageraad. Een groep arriveerde bijna gelijktijdig met een eenheid van de DIAS motorpolitie. Pavlos probeerde zijn vrienden te helpen de plek te ontvluchten maar werd door andere leden van de Gouden Dageraad omsingeld. Toen kwam er een andere aan in een auto, die tegen het verkeer in reed, stopte en stak hem dood terwijl de DIAS politie niets deed. Een meisje vroeg hen te helpen maar ze deden niets. Ze kwamen pas achteraf aan om de verdachte te arresteren

Door politie-journalist:
de 45 jarige gearresteerde bekende de gene te zijn die Pavlos vermoorde en ook lid te zijn van de neonazistische partij Gouden Dageraad.

Door de burgemeester van Keratsini:
De aanvallers waren welbekende neonazi's. Dit is enkel één in een serie van gewelddadigheden tegen vooral migranten.

Door andere lokale bewoners:
Het leek allemaal heel erg op een valstrik en geen ruzie. Er waren tientallen mensen op jacht naar één die ze omsingelden (Pavlos). Hun gezichten en uniformen leken op de gene die de leden van de communistische partij (KKE) een paar dagen eerder aanvielen.

Alle massa-media:
Tv, web en radio blijven verwarring zaaien met sprekers van de Gouden Dageraad in een zielige poging om de gebeurtenis te verdraaien. Een van de meest smerige tv-personages (genaamd “papagaaien' in Griekenland voor het napraten van overheidspropaganda) en bekend vanwege zijn laster over stakingen, demonstraties en arbeidsstrijd, Aris Portosalte heeft zelfs een lid van het parlement voor de Gouden Dageraad geprobeerd te overtuigen niemand in zo'n belastende toon over de Gouden Dageraad te doen laten spreken.
Op het zelfde moment is er nu een sterkte aanwezigheid van politie bij kantoren van de Gouden Dageraad. Officieel voor 'onderzoek' (alsof de daders zich ophouden in hun centrale kantoren), maar het lijkt er meer op als een cordon dat bescherming bied aan de parasitaire knokploeg van de staat.

Dit is de afgelopen de zoveelste (poging tot) moord op een antifascist in Europa. Zie ook: https://www.indymedia.nl/node/18987

 

Categorie: