[Amsterdam] Lezing Gloria Wekker - 'Witte Onschuld'

Op 14 januari 2018 zal prof. Gloria Wekker een exclusieve lezing geven over haar nieuwe boek Witte Onschuld bij The Black Archives en de expositie Zwart & Revolutionair.

"Witte onschuld is de geactualiseerde uitgave van White Innocence (2016), waarin Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse cultuur onderzoekt en beschrijft: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. In de verkenning van de werking van ras en racisme in Nederland is het ‘culturele archief’ voor Wekker een leidend concept: de diep ingesleten attitudes en emoties die racisme in stand houden en hun oorsprong kennen in het koloniale verleden."

14 januari: Lezing en gesprek met dr. Gloria Wekker
Op 14 januari 2018 zal prof. dr. Gloria Wekker een lezing geven over haar nieuwe boek Witte Onschuld. Na de lezing zal er een intergenerationeel gesprek plaatsvinden tussen prof. Wekker, Naomie Pieter (performance artist, activiste) en Daphina Misiedjan onder leiding van Claric Gargard (columnist, journalist). Daarnaast zal er gelegenheid zijn voor het publiek om vragen te stellen én u kunt van te voren de expositie Zwart & Revolutionair bezichtigen.

  • Datum? Zondag 14 januari 2018
  • Tijd? 18:30 Inloop en 19:00 Aanvang programma tot 22:00 uur | Om 18:00 uur is er een rondleiding in The Black Archives voor een beperkt aantal personen (max. 20 mensen) en de expositie Zwart & Revolutionair is vanaf 12:00 uur te bezichtigen.
  • Locatie? Vereniging Ons Suriname / The Black Archives, Zeeburgerdijk 19b, 1093 SK
  • Kaartjes? €10,- (excl. service kosten)
Categorie: