[Amsterdam] Demonstratie tegen racisme

In het kader van de internationale dag tegen racisme organiseert het Comité 21 maart een demonstratie tegen racisme die eindigt met een manifestatie.

Uit de oproep: “Nederland heeft een racismeprobleem. In de aanloop naar de verkiezingen spelen politici bevolkingsgroepen tegen elkaar uit om de aandacht van het bezuinigingsbeleid af te leiden. Vluchtelingen worden teruggestuurd naar oorlogsgebied, maar krijgen tegelijkertijd de schuld van woningnood. Jongeren van kleur worden uitgesloten van de arbeidsmarkt. Voor velen is etnisch profileren en politiegeweld aan de orde van de dag. Mensen die in actie komen, zoals tegen Zwarte Piet, worden gecriminaliseerd.

Nederland staat hierin niet op zich. Ook in andere landen zien we hoe racisme genormaliseerd wordt. Rechts-populistische en extreem-rechtse partijen groeien op basis van hun zondebokpolitiek tegenover moslims en vluchtelingen. Wij zeggen nee tegen islamofobie en antisemitisme! Gelijkwaardigheid staat ook op andere vlakken onder druk: vrouwen verdienen structureel minder dan mannen, zelfmoordcijfers onder transgenders zijn schokkend hoog en voor mensen met een beperking is de toegankelijkheid nog steeds niet optimaal. Op de internationale dag tegen racisme en discriminatie gaan we daarom, samen met mensen over de hele wereld, de straat op. We maken een vuist tegen extreem-rechts, racisme en elke vorm van discriminatie. Samen maken we ons hard voor een inclusief en divers Nederland.”

Er wordt voor deze demo opgeroepen voor een antifascistisch blok:

"Neem spandoeken, AFA-vlaggen, zwarte, zwart-rode (of zwart met een andere passende kleur) en rode vlaggen, andere strijdsymbolen, leuzen en strijdliederen mee. Zo kan iedereen zien, voelen en horen dat fascisme stoppen een kwestie is van strijd. Dus als je een radicale eenling bent, ben je meer dan welkom om mee te lopen in dit antifascistische blok. Het Antifa-blok verzamelt aan de straatzijde, langs het Damrak. Je herkent ze aan de hierboven genoemde spandoeken en vlaggen."

Datum: 18 maart / 13:00
Locatie: Beursplein, Amsterdam
Meer info: Facebook

Categorie: