[Amsterdam] Demonstratie: Geen racisme in de raden!

Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen. En er zou in ons land geen plek zijn voor mensen die vluchten voor oorlog, armoede of klimaatchaos. Moslims en vluchtelingen worden zo gebruikt als bliksemafleider voor groeiende sociaaleconomische onzekerheid en stijgende prijzen.

De drijvende kracht achter deze ontwikkeling zijn partijen die oproepen op tot ‘minder Marokkanen’ (PVV) of waarschuwen tegen ‘homeopathische verdunning’ van ‘het Nederlandse volk’ (Forum voor Democratie). Regeringspartijen gaan mee met deze zondebokpolitiek. Zo ontlopen zij de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun afbraak- en oorlogspolitiek. Door deze verharding en groeiende onverdraagzaamheid zien we het aantal geweldsincidenten tegen bijvoorbeeld moslims, joden en LHTB+ers stijgen.

Het Comite 21 Maart komt op vóór economische en sociale rechtvaardigheid, behoorlijk bestuur en transparante besluitvorming, en we strijden tégen discriminatie en racisme. Ook op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en dit jaar ook de dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Wat kun je doen?

  • Spreek je op 21 maart met je stem uit tegen racisme, en roep familie en vrienden op hetzelfde te doen.
  • Mobiliseer vanuit je gemeente voor het landelijke protest op 18 maart en kom in actie tegen elke vorm van racisme, discriminatie en uitsluiting.
  • Sluit je aan bij de internationale actiedag tegen racisme door op zondag 18 maart in Amsterdam mee te lopen in onze demonstratie!

Geen racisme in de raden!
18 maart - 13:00
Dam-plein, Amsterdam

Categorie: