[Amsterdam] Bijeenkomst i.v.m. inauguratie Donald Trump en de protesten daartegen

Op vrijdag 20 januari wordt Donald Trump president van Amerika en zal er over heel Amerika duizenden mensen de straat op gaan om te protesteren.In Amsterdam luisteren en bespreken activisten van de Vrije Bond wat er op deze dag van de inauguratie van Trump in Amerika zoal gebeurt.

Zie hier de aankondiging die onze aandacht al direct trok: https://www.youtube.com/watch?v=trN0–NGuhc

We gaan vooral letten op de meer anarchistische, autonomen, rechtstreeks van de barricade verslaggeving van o.a. www.ItsGoingDown.org, www.globaluprisings.org, www.submedia.tv en www.unicornriot.ninja . We gaan proberen mensen live te interviewen via Skype. En er is een klein bescheiden team bezig om steeds een korte update en samenvatting te geven wat er gebeurt.

Datum: vrijdag 20 januari 2017 / 15:00
Locatie: Binnenpret, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

Aansluitend naar de demonstratie van de Dam om 19:00 naar het Amerikaanse consulaat op het Museumplein.

Programma:

  • Start 15:00 met koffie en thee en de eerste update wat er zoals is gebeurt in de afgelopen uren (denk aan het tijd verschil in Amerika, het is ongeveer 6 uur vroeger)
  • Om 16:00 spreker Kees Stad, 2017: Let’s get serious

Het nieuwe jaar zal pikzwart beginnen met het aan de macht komen van Donald Trump – en vooral de zakenmannenbende achter hem – op 20 januari. Dat dit soort ‘corporate crooks’ aan de macht komt is niet nieuw (denk aan Berlusconi), maar wel dat het op dit moment gebeurt bij de grootste economische en militaire macht van de wereld. Het is daarom goed en nodig om koel te analyseren wat er te gebeuren staat, en vooral ook ons effectief te organiseren om daar wat tegen te doen en zoveel mogelijk ellende te kunnen tegengaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de ontwikkelingen in de VS; ook dichter bij huis en zelfs voor de eigen voordeur dreigen dezelfde rucksichtsloos rechtse politici aan de macht gestemd te worden. Ze zullen economisch rampzalig beleid voorstaan, en politiek/militair levensgevaarlijke maatregelen willen nemen. Daarom is het meer dan ooit nodig om antwoorden te vinden voor structurele grassroot ‘zelfverdediging’ en aanvallen om deze reactionaire krachten te bestrijden. Zie het als een uitdaging, maar ook als een noodzaak…

  • 17:00 Tweede update, met live verbinding met kameraden in Amerika
  • 18:00 Klaar maken om naar de demonstratie te gaan vanuit de Binnenpret.

Meer info over de demonstratie op: http://stopdehaat.nu/

Voor mensen die niet naar de demonstratie gaan dan kan je eten in de MKZ (wel reserveren) van 19:00 kan je daar vega eten. En het is tevens een benefiet voor mensen die worden opgepakt bij de acties in Amerika, het vermoeden is dat dat er veel zullen worden.

Categorie: